Oldal kiválasztása

A legfontosabb kozmetikai beavatkozások felsorolásánál sosem hagyhatjuk ki a savas hámlasztást. A bőrmegújítás ezen látványos és mégis könnyen alkalmazható formája töretlenül az egyik legsikeresebb kezelés  a kozmetikusok körében.

Az évek alatt ezek a beavatkozások egyre „felhasználóbarátabbak” és időtakarékosak is lettek. Mit is jelent ez? Mitől lesz egy sav és a vele végzett kúra újgenerációs?

  • Alacsony kockázat: természetesen a kozmetikusok által használt anyagok nem annyira erősek és agresszívek, mint az orvosi hámlasztás során felhasználtak. Ezen túl a fejlesztők még inkább figyelmet fordítanak az anyagok kifejlesztésénél, hogy a szakemberek kezébe adott termék a lehető legkevesebbet árthasson. A biztonságos kezelés nagyon fontos, ezért sem léphetjük át a gyártó cég által javasolt protokollok határait.

  • Bőrtípus és elváltozásai: sokkal több bőrproblémára alkalmazható; akár olyanokra is, amikre eddig nem javasoltak savas hámlasztást vagy nagy körültekintéssel (ilyen például az érzékeny bőr vagy a gyulladt akne). Mivel nem egy kezelésben, hanem kúrában gondolkodunk, a bőr állapotának tartós és igazán látványos javulása fokozatosan történik. Mindenkinek van problémás bőrű, ráncokkal, zsíros bőrrel, hegekkel, dehidratációval vagy pigmentfolttal érkező vendége, illetve akinek több problémával egyszerre kell megküzdenie – számukra tökéletes a savas kúra.

  • Kombinálható: A variálhatóság a modern kori savas készítmények egyik nagyszerű tulajdonsága. Az eddig ismert és használt savak mellett (AHA-, BHA- és PHA-savak) megjelentek ezek kombinációi (pl. tejsav, glikolsav és szalicilsav különböző arányú koktélja), így szinergensként tudnak működni. A kombinált hatás azt is jelenti, hogy kisebb koncentrációban is hatékonyan és biztonságosan használhatjuk ezeket a termékeket.

A kombinálhatóság azt is jelenti, hogy a kúrát nem csak egy típusú savval, hanem személyre szabottan, a kúra minden kezelésénél az adott helyzetnek megfelelő termékkel és behatási idővel végezhetjük.

Ugyancsak itt említhetjük meg, hogy a savakat sokszor már a terméken belül kiegészítik hatóanyagokkal (pl. antioxidánsok, peptidek), a savas kúra kiegészülhet gépi kezelésekkel is (pl. ultrahang, tű nélküli mezoterápia vagy szoftlézer), illetve bizonyos protokollon belül dermarolleres vagy mezopenes kezeléssel. Tehát, bármennyire meghatározott keretek és betartandó szabályok között kell a savas kúrát végeznünk, ezeken a határokon belül hatalmas a „játékterünk”.

  • A kezelés hossza: a savak behatási ideje pár percre rövidült, a kezelés hossza sem több 30-40 percnél. A kezelés után a vendég azonnal visszatérhet akár a munkahelyére is. Ezért is hívják ezeket a kozmetikai beavatkozásokat külföldön „Lunchtime treatment”-nek, tehát „Ebédididő kezelésnek”, hiszen pont ennyi ideig tart a beavatkozás, és a vendég már vissza is térhet megszokott napirendjéhez.

  • A kezelés alatt: minimálisra csökkent a behatási idő alatt és az azt követő kellemetlen bőrérzet, fájdalom, égő, csípő érzés, megnövekedett szenzitivitás, hosszan tartó bőrpír.

  • Minimális mellékhatás: elfelejthetjük a fájdalmat és az olyan gyakori jelenségeket kezelés után, mint a látványos bőrvörösesség, a húzódó, viszkető, égő bőr vagy az erőteljes és akár napokig tartó hámlás. Fel kell hívnunk a vendég figyelmét arra, hogy ha nem tapasztalja ezeket a jelenségeket, a savazás még lehet intenzív és látványos – vége van az „ami nem fáj, nem hatásos” gondolkodásnak.

  • Kiszámítható: A több évtizedes tapasztalat és a kutatások elősegítik a precízebb protokollok kialakítását. Nem kell évekig kitapasztalnunk egy-egy termékcsalád eredményeit, pontos használatát, hogy tudjuk, mire számítsunk.

  • Kontrollálható: A savak már készen állnak rendelkezésünkre, meghatározott százalékos erősségben és pH-val, amit nem nekünk kell beállítanunk, így nem kell azon gondolkodnunk, vajon túl gyenge vagy túl erős lesz-e a vendég számára a beavatkozás.

  • Eredményes: a savas kúra nemcsak a savak miatt hatékony, hanem a sav után alkalmazott szérumok, maszkok, krémek miatt is. A savak használata után a bőr jobban szívja és használja fel a hatóanyagokat nemcsak a kezelés alatt, hanem a mindennapi otthonápolásnál is. Mindenképpen használjunk olyan készítményeket, amelyek a savas kúrához lettek kifejlesztve, tartalmaznak biotechnológiai összetevőket (peptideket, őssejteket, stabilizált C-vitamint, stb.)

  • Otthonápolás, elő- és utókezelés: a savas hámlasztó kúránál kiemelten igaz az, hogy az otthonápolás és a kabinkezelés egyaránt nagyon fontos, egymást támogatva sokkal inkább elérhető a kívánt eredmény. Amennyiben a kúra megkezdése előtti hetekben felkészítjük a bőrt (otthon használatos savas termékekkel), az sokkal jobban reagál akár az erősebb hámlasztókra is.

Fontos kiemelni, hogy a kúra nem az utolsó kezeléssel zárul, hanem az azt követő legalább 2-3 héttel, hiszen a legutolsó savas beavatkozás még akkor fejti ki hatását, illetve a fényvédelem még ekkor is nagyon fontos. Utóápolásnak értjük azt is, ha felhívjuk a vendég figyelmét arra, hogy a megfelelő otthoni ápolással és a mindennapi fényvédelemmel mennyire tartóssá teheti a kapott eredményt. Fényvédelemre is olyan orvos-kozmetikai terméket ajánljunk, ami a savas kúrára, mindennapi használatra lett kifejlesztve.

A kozmetikai savas hámlasztó kúrákat mindig ősztől tavaszig végezzük, és mindig fokozott figyelmet szentelünk a fényvédelemre. Érdemes magát a kúrát úgy ajánlani, hogy az otthonápolási termékeket, ezen belül a fényvédőt mindenképpen tartalmazza. Ezzel nemcsak azt biztosítjuk, hogy a vendég otthon is megfelelően ápolja az arcát, hanem a mi munkánkat is sikeresebbé teszi – a végeredmény látványosabb lesz, a vendég elégedettsége pedig megfizethetetlen.