Oldal kiválasztása

Natural Origin Index.

Fontos a saját, felhasználóink és a bolygónk számára, hogy az összetevők a lehető legtermészetesebb formájukban kerüljenek a tégelyekbe.

Az ISO 16128 standard által meghatározott NOI szám (Natural Origin Index = Természetes eredet Index) a termék formulák természetes eredetét jelöli százalékos formában, ezzel megkönnyítve a felhasználók számára a könnyebb eligazodást. A Megújulás részeként minden BIODROGA Bioscience Institute és Medical Institute termékünknél meghatároztuk ezt a NOI számot. 

Biodroga szépség kozmetika termék szépségápolás Medical Institute Bioscience institute Natural origin index noi szám

Mit jelent?

$

Egy százalékot jelölő szám, ami a termék természetes eredetét jelöli az összetevők eredete és aránya szerint.

$

Amennyiben egy összetevő teljesen természetes eredetű, 1-es szorzóval szerepel. Ha részben feldolgozott, de természetes eredetű, 0 és 1 közötti törtszámot kap a feldolgozottság mértékének megfelelően. Amennyiben szintetikus vagy ásványi eredetű, 0-val szorozzák.

$

Egy termék abban az esetben kaphat NOI számot, amennyiben a természetes eredetű összetevők aránya legalább 50%.

$

Bizonyos anyagok, pl. parfümök eredete az INCI-ből nem olvasható ki, ám a NOI számban már eredetének arányában szerepel.

$

A NOI szám arra ösztönzi a gyártókat, hogy lecseréljék az ásványi olajakat növényi eredetűekre, természetes eredetű állagjavítókat, tartósítószereket, szín- és illatanyagokat alkalmazzanak. Segíti a felhasználók számára az eligazodást, hiszen INCI-t olvasni szakemberként sem egyszerű.