Oldal kiválasztása

A szemkörnyék ápolásának hangsúlyozása nem csak egy marketingfogás: ha valahol, ott meglátszik, hány évesek vagyunk, mennyit alszunk, hogyan étkezünk, mennyi stressz ér minket.

Szemünk amilyen fontos, olyan sérülékeny is. Idegszálak fonják be gazdagon, fényre, nyomásra érzékeny lehet, kiszáradhat, könnyen fertőződik, sérül. A szem körüli bőr vékonyabb, zsírban szegényebb, a kapillárisok is gyengébbek, ezért sok belső elváltozás vagy életesemény itt látszik meg elsőként. A nem megfelelő vízháztartás ödémát vagy szárazságot, viszketést is okozhat. A szem körüli elszíneződések, ráncok hiánybetegségre utalhatnak, az intenzív viszketés és könnyezés allergia jele is lehet.

Szemünket egész nap használjuk, még álmunkban is, hiszen a szemgolyót tartó izmok akkor is működnek, ha alszunk. Az állandó monitorhasználat, autóvezetés, dörzsölés, erős napfény vagy műszempilla is intenzíven igénybe veszi a szemet és környékét.

Fontos felhívnunk vendégeink figyelmét, hogy ők is sokat tehetnek azért, hogy szemük és a szemkörnyék bőre sokáig fiatalos maradjon.

 

  1. Megfelelő készítmény: elcsépeltnek hangzik, ám aki használ szemápolót a mindennapi rutinjában, ismeri a különbséget a „sima” arckrém és a szemkörnyékre kifejlesztett készítmények között. Nem elég a nappali krémet kicsit közelebb kenni, célzott ápolás kell. Segítsünk vendégeinknek megtalálni az „igazit”, hiszen ki ismeri a legjobban a bőrüket (és őket), ha nem mi? Vigyünk fel egy kevés szemápolót a szempillafestés után is, hogy növeljük a WOOW-hatást!
  2. Napszemüveg: nem csak divat, hanem védőfelszerelés. Egy kiegészítő, ami nélkül nyáron utcára, télen síelni sem mehetünk. Az erős napfény roncsolja a szem érzékeny sejtjeit, a vékony bőr kiszárad, a hunyorgástól erős, árokszerű ráncok alakulhatnak ki.
  3. Lecsatlakozás a külvilágról: fedjük be tenyerünkkel pár percre csukott szemünket, vegyünk orron át mély levegőt, érezzük, ahogy a tenyérből áramlik a finom energia. A keleti tudományokban a tenyér és a szem is csakrapont, az energiapályák fontos csomópontja. Szemünk megnyugtatása idegrendszerünkre is visszahat, és ha nyugodtabbak, kiegyensúlyozottabbak vagyunk, az szisztematikusan az egész szervezetünkre pozitív hatással van. (Ezt a mozdulatot az arcmasszázsba is becsempészhetjük.)
  4. Tartsuk szemünket is edzésben: a szemtorna, szemjóga megerősíti a szem izmait, nyugtatja az idegeket, javíthatja a látást. Akár az arctorna részeként is alkalmazhatjuk, ezzel csökkenthetők a szem körüli ráncok.Biodroga szépség kozmetika termék szépségápolás Bioscience Medical Institute szemápoló
  5. Legyen wellness minden nap! Vezessük be az alábbi két perces rituálét (és tanítsuk meg vendégeinknek is!), hogy a szemünk és környéke fiatalos és friss legyen! Napi kétszer a letisztított bőrre vigyük fel a bőrünknek és az évszaknak megfelelő szemápolót és masszírozzuk be. 1. Körkörösen kövessük a szemöldök vonalát a külső szemzugig, majd az alsó szemhéjon vissza a belső szemzughoz. 2. A szem körüli csont peremén finoman nyomkodjuk át a belső szemzugtól kifelé, alul és felül is. 3. Simítsuk ki párhuzamosan a belső szemzugtól a külsőig, a középső ujjunkkal a felső szemhéjon, a gyűrűs ujjakkal az alsó szemhéjon, majd finoman nyomjuk meg a külső szemzugot. 4. Fedjük le az ujjakkal vagy tenyérrel a szemet pár másodpercre.
  6. Gyertyalángba nézés: a szem és az idegrendszer nyugtatására használhatjuk ezt az ősi módszert. Gyújtunk egy gyertyát (akár valamilyen aromaolajat is párologtathatunk), üljünk le úgy, hogy a gyertya lángja szemmagasságba essen. Lélegezzünk egyenletesen, orron át, és figyeljünk a lángot. Érezhetjük a láng melegségét, nyugtató erejét, gondoljunk kellemes dolgokra. Először csak pár percig, majd egyre hosszabb ideig végezhetjük a gyakorlatot. Fújjuk el a gyertyát, dörzsöljük össze a tenyerünket, majd még befejezésképpen pár másodpercre fedjük le a szemünket a tenyerünkkel.
  7. Gyógynövényes pakolás: nem csak fertőzés esetén érdemes a gyógynövényekhez fordulni. Készen is kaphatunk olyan gyógynövényes párnát, amit szárazon felmelegítve a szemünkre tehetünk és relaxálhatunk. Készíthetünk főzetet különféle növényi anyagokból. Kiváló erre a célra például a szemvidítófű, a kamilla, ginkgo biloba, a zöld tea vagy a kurkuma. Forrázzunk le 1-2 evőkanál gyógynövényt, hagyjuk állni pár percet, majd szűrjük le. Amikor már langyos, egy vattapamacsot mártsunk bele, és borogassuk be a szemünket. Ha filteres teánk van, a filtert is ráhelyezhetjük a szemre.
  8. Csak a szemünk kívánja? Együnk olyan tápláló ételeket, amik mikrotápanyagokkal (antioxidánsokkal, A-vitaminnal, flavonoidokkal, stb.) támogatják a szem normális működését. Ilyenek főként a színes zöldségek és gyümölcsök (pl. zöld levelesek, fekete áfonya, répa, paradicsom, édesburgonya, sütőtök, ribizli, stb).Biodroga szépség kozmetika termék szépségápolás Bioscience Medical Institute szemápoló
  9. Nem csak a bőrnek kell a nedvesség. Ha olyan szobában élünk, dolgozunk, ahol nagyon száraz vagy poros a levegő, irritálttá válhat a szemünk. Sokat pislogunk, dörzsöljük a szemünket, ami a szemkörnyék bőrét igénybe veszi, gyorsabban alakulnak ki ráncok, vörösesség, akár hámlás. A gyógynövényes párologtatás nem csak a légzőszervünknek, hanem szemünknek is tápláló lehet.
  10. Vegyük körbe magunkat színekkel: ismerős az az érzés, amikor a természetben sétálunk, naplementét vagy egy harmonikusan berendezett szobát nézünk, és azt érezzük, ez öröm szemünknek? Pontosan így is van! Törekedjünk arra, hogy olyan színekkel, fényekkel vegyük körbe magunkat, amiket szeretünk nézni.

Ismerd meg BIODROGA Biosciente Institut szemápolóinkat! –>>>

Ismerd meg BIODROGA Medical Institut szemápolóinkat! –>>>