Oldal kiválasztása

Egyszer volt, hol nem volt, létezett egy varázslatos erdő. Ez az erdő azért volt olyan különleges, mert mikroklímája ideális életfeltételeket adott három különleges növénynek: a mohának, a páfránynak és a bodzának. Ők három nővérként védték az erdőt, körbevéve magukat hatalmas fákkal, sziklákkal, tisztavízű patakokkal és erdei állatokkal.

Az erdő sok mindent látott, tapasztalt, végignézhette azokat az eseményeket, melyeket az emberek – akik Fekete-erdőnek nevezték el – csak történelemnek hívnak. Szerencséjére remek támogatókra talált, így történhetett, hogy a 2000-es évekre Európa legnagyobb összefüggő erdejeként tartják számon.

Különlegességére felfigyelt a professzionális kozmetikumokat gyártó vállalat, a BIODROGA is, melynek központja pontosan a Fekete-erdő lábánál, a mesebeli városban, Baden-Badenben található. Itt készítik a BIODROGA Bioscience Institute termékek alap összetevőjét, a Fekete-erdei Nemzeti Park munkatársainak segítségével.

A vállalat vendégszeretetének hála, évente többszáz kozmetikus tapasztalhatja meg elsőkézből, milyen egy fenntartható és hatékony kozmetikum, aminek kipróbálása olyan függőséget okoz, mint a fekete-erdei séta maga: mindig csak arról álmodsz, mikor találkozhatsz vele újra.

2024-ben a magyarországi BIODROGA kozmetikus csapatnak lehetősége volt ellátogatni Baden-Badenbe. Bár a megérkezés kalandosra sikerült, az érdekes, vezetett városnézés során megismerhettük Baden-Baden történelmét, hatalmas parkját, folyóját, termálvizét és franciás épületeit, melyeket, melyeket mindkét világháború megkímélt. Az élmények már az első napon fokozódtak, hiszen a kozmetikusok három csapatban mérték össze tudásukat, járták végig Baden-Baden utcáit, és töltöttek ki egy villámkvízt, hogy a városra és az erdőre jellemző különlegességeket fedezzenek fel.

Már ekkor barátságok szövődtek, hiszen a csapatépítés, a közös célok és a sok nevetés hamar ajtót nyitott az ismerkedésre. Ahogy egyikük fogalmazott: a kozmetikus szakma magányos, hiszen egyedül dolgozunk – ám ilyenkor azt érzi az ember, hogy mégis egy támogató csapat része.

Az estét egy koktél mellett Európa legrégebbi kaszinójában tölthettük, melyben rengeteg híresség fordult meg, többek között Gogol, Tolsztoj, Kirk Douglas.  Marlene Dietrich a világ legszebb kaszinójának nevezte az épületet.

Másnap kezdődött a tanulás a BIODROGA főhadiszállásán. Elsőként a kulisszatitkokat ismerhették meg a kozmetikusok: Jochum, a márka minőségbiztosítási részlegének vezetője rengeteg érdekességet mesélt a BIODROGA készítmények múzeumában, majd a gyárban végigvezetve a csapatot fejlesztési, a tesztelési és a gyártási folyamatokba tekinthettünk be. Még a régóta BIODROGA-t használó szakembereknek is leesett az álla attól a high-tech technológiától, ami a fejlesztésre és a gyártásra jellemző. Ez alapvető feltétele, hogy a gyógyszerészeti szintnél jóval stabilabb és tisztább kozmetikumokat kapnak a felhasználók az egész világon.

Az elméleti képzés alatt Ellen, a BIODROGA márka nemzetközi oktatója nemcsak hatalmas tudásával, de fantasztikus személyiségével és elhivatottságával is elkápráztatta a magyar szakembereket. Lelkesen kérdeztünk és jegyzeteltünk, hiszen a már ismert termékekről és kezelésekről is lehet új információkat szerezni és tapasztalatokat cserélni.

Az újdonságok közül megismerhettük a most debütált Medical Institut Clear Skin termékcsaládját, mely a problémás bőrre lett kifejlesztve, és a rosacea-s bőr tüneteit csökkentő Couperose 24 órás krém.

A legnagyobb lelkesedést a limitált kiadású nyári krém, a BIODROGA Bioscience Institute Fekete-erdő kincse 15 faktoros nappali kréme váltotta ki. Az illata, textúrája, hatása lenyűgözte a kozmetikusokat, akik már nagyon várják, hogy a termék megérkezzen hazánkba is.

A nap a BIODROGA anyavállalatának, a BCG Baden-Baden Cosmetics Group vacsorameghívásával – nevetések, anekdotázások és fenséges menü közepette – zárult.

Az oktatás második napja nemcsak elméleti képzéssel telt (volt, aki több mint 20 oldalt jegyzetelt, annyi hasznos információ hangzott el), hanem már a gyakorlatban is kipróbálhattuk a megszerzett tudást. A professzionális savazás és a dermarolleres beavatkozás mellett egy új, bármilyen kezelésbe is beilleszthető nyirokmasszázst is tanulhattunk.

A nap második fele feltöltődéssel telt. A kozmetikusok egy erdőfürdőn vehettek részt a Fekete-erdei Nemzeti Park munkatársai vezetésével. Az erdő több pontján megállva hasznos ismeretekre tettünk szert, jobban megismertük a moha, a páfrány és a bodza hatóanyagit. A Fekete-erdőben sétálva megtapasztalhattuk, mennyivel másabb az atmoszférája, mint a többi európai, és magunkkal vihettük az erdő varázsát Magyarországra.

A negyedik nap a szabadprogramé volt a főszerep. A csapattal rengeget lépcsőt megmászva, majd Németország leghosszabb fogaskerekűjével kirándultunk a Merkurbergre, ahonnan fantasztikus kilátás volt a városra. Délután pedig a Caracalla római fürdőben pihenhettük ki magunkat.

Egy fantasztikus csapat kovácsolódott össze ezalatt a pár nap alatt, rengeteget beszélgettünk, nevettünk, új barátságok születtek. Már senki sem érezheti többé, hogy a munkájában egyedül van, hiszen olyan kolléganőkkel konzultálhat, oszthatja meg a kérdéseit, tapasztalatait, aki ugyanolyan nyitott, kedves és lelkes, mint ő. A sok közös élmény, nevetés és anekdota most már összeköti őket.

Az életre szóló élmény nem valósulhatott volna meg a BIODROGA anyavállalata, a BCG Baden-Baden nélkül, hiszen egy olyan elhivatott csapat áll a kozmetikusok rendelkezésére, amely mind szakmailag, mind élményekben elvarázsolta az ide érkező kozmetikus szakembereket.

Most meséljenek a szakmai út résztvevői, az ő leveleikből válogattunk:

„Őszintén megmondom, hogy volt bennem egy kis izgalom az utazás elején, mert nem tudtam, hogy mire számítsak, de hamar rájöttem, jó helyen vagyok, jó emberekkel.”

„Rendkívül hálás vagyok, hogy Veletek, a Szuper Csapattal eljuthattam ide, Baden-Badenbe. Fantasztikus ’szeretem érzés’ – csillagos ötös a szervezés, a programok, a városvezetés, a játék, a tréning, a gyár, a Fekete-erdő, az egész úgy, ahogy van.”

„Most is bebizonyosodott számomra, hogy Nektek ez a cég és mi, a „kozmetikusaitok” mennyire fontosak vagyunk. Nekem személy szerint az a melegszívű fogadtatás, amit tőletek kapok MINDEN alkalommal, többet ér bárminél.”

„Óriási élmény a Biodroga „otthonába” ellátogatni, és első kézből megtapasztalni az itteni dolgozók elkötelezettségét és hogy milyen inspiráló is a Fekete-erdő.”

„Az egyetlen negatívum, hogy máris haza kell utazni.”

(A képeket felnagyíthatod, ha rájuk kattintasz. A képek szerzői az utazáson szereplő kozmetikusok és a BIODROGA magyarországi forgalmazójának munkatársai. A képek felhasználása engedélyhez között.)